Wie zitten er in het wijkpanel?

Het bestuur is verantwoordelijk voor de aansturing van de stichting en treedt op als vertegenwoordiger. De leden zijn dan ook regelmatig in gesprek met de gemeente en andere betrokken partijen.

Het bestuur bestaat uit het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) en daarnaast nog een aantal algemene bestuursleden, die elk een eigen aandachtsgebied hebben. De aandachtsgebieden zijn: verkeer en veiligheid, openbare voorzieningen, Gosse Activiteiten, ijsbaan en communicatie.

Sint Smeding

Voorzitter

Mijn naam is Sint Smeding en samen met mijn vrouw Tessa en onze kinderen woon ik sinds oktober 2013 in Techum. Ik ben opgegroeid in een dorp maar woon al jaren in Leeuwarden. In De Zuidlanden vonden wij een mooie combinatie van alle voorzieningen van de grote stad en het ‘wij’-gevoel van dorps wonen.

Als zelfstandig ondernemer houd ik mij bezig met online marketing en het ontwikkelen van websites en -applicaties. Ik help bedrijven om met het internet hun doelgroep te bereiken en hun bedrijfsprocessen te verbeteren. Met mijn brede vaardigheden hoop ik ook in het wijkpanel een steentje bij te kunnen dragen.

Een mooie wijk vorm je met z'n allen. Het wijkpanel speelt hierin een belangrijke rol, door bewoners een stem te geven en activiteiten te organiseren. Als bestuurslid wil ik mij inzetten voor een prettige leefomgeving en hoop ik een steentje bij te dragen aan een goed contact tussen bewoners en wijkpanel.

Jan Willem Haandrikman

Penningmeester

Op dit moment woon ik met mijn gezin aan de Molkenkelder. In juli van 2017 hopen we onze nieuwe woning aan de Hameie te betrekken. In het dagelijks leven werk ik bij een grote onderneming als controller. Ik voel mij erg verbonden met deze wijk: door mijn deelname aan het wijkpanel hoop ik positieve invloed te kunnen uitoefenen op de leefbaarheid.

Omdat De Zuidlanden een jonge en groeiende wijk is, zijn er vele vraagstukken. Op dit moment houden we ons vooral bezig met verkeer, activiteiten (wijkfeest) en openbare voorzieningen. Heb je suggesties of ideeën? Schroom dan niet om contact op te nemen met mij of de andere leden van het wijkpanel.

Marsha de Vries

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Marsha de Vries. Sinds 2008 woon ik met mijn vriend en twee katten aan de Buorkerij. Vanaf het begin wonen we hier met erg veel plezier, maar toch zal ons uitzicht volgend jaar veranderen. We verhuizen naar Wiarda.

Nu ik Techum vanaf het begin heb zien groeien, wil ik me voor Wiarda inzetten om het hier net zo gezellig en groen te maken. Wel met het eigen karakter van Wiarda.

Drie jaar geleden ben ik de uitdaging aangegaan om me om te laten scholen tot hbo-verpleegkundige en ik zal begin 2017 afstuderen. Vanuit mijn eigen werkgebied heb ik me daarom ook ingezet voor de plaatsing van de AED bij het gezondheidscentrum in samenwerking met de Techumerpleats. Vanuit de werkgroep openbare voorzieningen ben ik met nog meer leuke dingen bezig die binnenkort meer vorm gaan krijgen en de wijk nog woonvriendelijker maken.

Emiel Dekker

Algemeen bestuurslid

Jessica De Haan-Nieuwhof

Algemeen bestuurslid

Janke Bleeker

Algemeen bestuurslid

Leden wijkpanel

De bestuursleden van Stichting Wijkpanel De Zuidlanden stellen zich voor.

Visie

Hoe het wijkpanel zich inzet voor een plek waar het prettig thuiskomen is.