Doe je mee aan World Cleanup Day?

Doe je mee aan World Cleanup Day?

Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Op deze dag steken mensen over de hele wereld de handen uit de mouwen om hun omgeving een schoonmaakbeurt te geven. Een initiatief waar we je op verzoek van de gemeente Leeuwarden graag op wijzen.

Ook in De Zuidlanden is helaas sprake van zwerfafval. Deels is dit afkomstig van bewoners en voorbijgangers maar ook van de diverse bouwactiviteiten in de wijk. Bewoners en de scholen in de wijk kwamen de afgelopen jaren al meerdere keren in actie om hier iets aan te doen. Wil je ook bijdragen aan een schone omgeving, dan is de Wereld Schoonmaak Dag op 19 september een mooi moment om samen de handen uit de mouwen te steken.

In Nederland organiseren Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon deze grote schoonmaakdag. Je kunt ‘gewoon’ meedoen, maar je kunt ook zelf een schoonmaakactie plaatsen op www.worldcleanupday.nl of je aansluiten bij een bestaande actie. Wil je de initiatiefnemers helpen om Nederland schoner te maken, leg je opgeruimde zwerfafval dan vast met behulp van de speciale Litterati-app.

De gemeente Leeuwarden moedigt bewoners aan om mee te doen aan World Cleanup Day. Voor deze dag kun je bij de gemeente een grijper lenen om de grote schoonmaak gemakkelijker te maken. Deze grijper kun je aanvragen via schoon@leeuwarden.nl.

Theetuin Stadstuin Techum van start

Bij Stadstuin Techum wordt gewerkt aan een theetuin. Deze is geopend vanaf 4 juli.

Werkzaamheden glijbaan natuurspeelplaats

De gemeente herstelt binnenkort het zandbed van de glijbaan in de Klimop.

Meer nieuws