Uitnodiging inspiratiedag De Hem

Uitnodiging inspiratiedag De Hem

Na de ontwikkeling van De Klamp en Unia zal De Hem het volgende en laatste buurtschap worden dat in De Zuidlanden wordt ontwikkeld. De Hem komt te liggen in de nu nog open ruimte tussen De Klamp, Wiarda en Goutum. De plannen bevinden zich in een vroeg stadium, waarin de gemeente met verschillende partijen spreekt.

De gemeente organiseert op 14 december een 'inspiratiedag' over De Hem. Heb je ideeën over hoe de gemeente dit gebied het beste kan invullen? Tijdens de inspiratiedag kun je deze bespreken met de gemeente aan één van de inspiratietafels over onderwerpen zoals duurzaamheid, groene invulling van het gebied, water of verkeer. Ook zijn er enkele presentaties in de vorm van expertbijeenkomsten.

Deze dag is zowel bedoeld voor huidige (en toekomstige) bewoners in De Zuidlanden en Goutum, professionals en eventuele geïnteresseerden in woningbouw in De Hem. De gemeente geeft aan dat zij naast deze groepen in het bijzonder graag in contact komt met doelgroepen waarin binnen de plannen voor De Hem rekening gehouden kan worden, zoals ondernemers, zzp'ers en senioren.

Aanmelden voor deze inloopbijeenkomst is noodzakelijk. Meer informatie over het programma en hoe je hieraan kunt deelnemen is te vinden op de website van Projectbureau De Zuidlanden.

Doe je mee aan World Cleanup Day?

Vind je een schone wijk belangrijk? Op 19 september is het Wereld Schoonmaak Dag.

Theetuin Stadstuin Techum van start

Bij Stadstuin Techum wordt gewerkt aan een theetuin. Deze is geopend vanaf 4 juli.

Meer nieuws