Sinterklaas onthaald in De Zuidlanden

Sinterklaas onthaald in De Zuidlanden

Na intochten in de stad en andere wijken en dorpen hebben Sinterklaas en zijn pieten afgelopen zaterdag ook een bezoek gebracht aan De Zuidlanden. Het was de allereerste intocht in de nieuwste wijk van Leeuwarden, die bestaat uit de buurten Techum, Wiarda en De Klamp. Bij de kade van het Alddjip werd hij opgewacht door honderden kinderen uit de jonge wijk.

De Sint was graag per stoomtrein naar De Zuidlanden afgereisd. Omdat het nieuwe station Werpsterhoeke nog niet klaar is moest hij dit plan bijstellen. Het laatste stukje legde hij daarom af in een speedboot, met in het kielzog twee sloepen vol met pieten. Na de aankomst togen alle aanwezigen naar Van der Valk Hotel Leeuwarden. Hier werden de kinderen uit de wijk getrakteerd op een swingend Sinterklaasfeest.

Foto's van Sinterklaasintocht in De Zuidlanden:

Meer nieuws over Sinterklaasintocht in De Zuidlanden:

Uitnodiging inspiratiedag De Hem

De gemeente Leeuwarden gaat graag op 14 december met u in gesprek over De Hem.

Fietspad Wiarda-De Klamp

In reactie op vragen uit de wijk kijkt de gemeente concreet hoe snel dit kan worden aangelegd.

Meer nieuws