Inzameling kinderfietsen op 4 oktober

Inzameling kinderfietsen op 4 oktober

Staat er bij u nog een kinderfiets werkloos in de schuur? Begint de huidige fiets van uw kind te klein te worden? Met de inzamelingsactie Kinderfietsplan kunt u veel betekenen voor een ander gezin in onze gemeente.

Uit cijfers blijkt dat in Leeuwarden één op de zes kinderen opgroeit in een arm gezin. Geld voor een goede fiets is er vaak niet. Sporten en sociaal contact met andere leeftijdsgenoten wordt daardoor moeilijk. Het Kinderfietsplan doet daar iets aan.

Fietsen voor kinderen in de leeftijd van acht tot achttien jaar kunnen op vrijdag 4 oktober tussen 13.00 tot 17.00 uur worden ingeleverd op het Waagplein in Leeuwarden.

De actie is ook fanatiek opgepakt door Dorpsbelang Goutum. Kinderfietsen kunnen 4 oktober ook in Goutum worden ingeleverd. Dit kan bij Dorpshuis Ien en Mien tussen 12.00 en 15.00 uur.

De inzamelingsactie is een initiatief van de ANWB, Gemeente Leeuwarden, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en Stichting Kindpakket. Gedoneerde fietsen worden waar nodig opgeknapt en komen terecht bij gezinnen die ze goed kunnen gebruiken.

Bron: LC

Afgelasting wijkbijeenkomst 15 januari a.s.

Toelichting wijkbijeenkomst en meer informatie over de activiteiten van het wijkpanel.

Wijkkrant 27 (december 2019)

Lees hier de wijkkrant editie december 2019.

Meer nieuws