Bezoek de Hounspolder tijdens Molendag

Bezoek de Hounspolder tijdens Molendag

Op zondag 14 april is een groot aantal windmolens rond de stad te bezichtigen tijdens de tiende Leeuwarder Molendag. Ook de wimetor (windmotor) en de weidevogelpolder aan de Hounsdyk, vlakbij Wiarda, doen mee. Deze molen vervult een belangrijke taak bij het beheer van de Hounspolder, een waar natuurparadijsje.

Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen te te genieten. Molenaar en vogelwachter Anne Venema is van 11.00 tot 12.00 en tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven.

Er zijn verrekijkers om de grutto's tureluurs en kieviten goed te bekijken. Ze komen vlakbij de windmotor. In de middag is er misschien de mogelijkheid om een nest te bekijken in het veld. Verder zijn er schepnetten en zoekkaarten om kleine waterdiertjes te vangen en op naam te brengen. Ook gaan we polsstokspringen, eerst over een greppel, dan het échte werk, over de sloot! Meedoen is op eigen risico.

Heb je vragen dan kun je contact opnemen via annevenema@upcmail.nl of  tel.: 06-52084737.

Foto's van Molendag bij de Hounspolder:

Vervolg raadsbehandeling Unia

Met een open podium gaat de gemeenteraad op 29 mei verder met de behandeling van het gewijzigde plan.

Eerste buurtborden geplaatst in De Zuidlanden

De toegangswegen van Techum en Wiarda worden gemarkeerd met buurtnaamborden.

Meer nieuws