Verkenningstocht door de Hounspolder

Verkenningstocht door de Hounspolder

Vlakbij Goutum en Wiarda ligt de Hounspolder, een waar natuurparadijsje. Daar staat een prachtige windmolen "Wimetor", hij draait en knort er een beetje bij. Hij is de baas over het water en zorgt voor de polder. Daarmee zijn de weidevogels zoals de grutto en de kievit heel blij. Ze zingen en dartelen er lustig op los en dat alles pal voor jouw neus, tenminste... als je er bij bent. Dat laat je toch niet lopen?

Op zaterdag 13 april organiseren IVN en vrijwilligers van de vogelwacht van Goutum een excursie voor kinderen van 8 t/m 12 jaar naar de Hounspolder. Nieuwsgierig wat er onder begeleiding van de vogelwachter allemaal te zien is achter het hek van de polder?

Meer over deze activiteit en hoe je je kunt aanmelden lees je op de website van IVN.

Update woonrijp maken in De Zuidlanden

De gemeente heeft het ontwerp voor de inrichting van Wiarda fase 1 gepubliceerd.

Gebruik van de Eco-Iglo voor wijkactiviteiten

Afspraken met de gemeente bieden ruimte voor meer activiteiten van en voor de wijk.

Meer nieuws