Verkenningstocht door de Hounspolder

Verkenningstocht door de Hounspolder

Vlakbij Goutum en Wiarda ligt de Hounspolder, een waar natuurparadijsje. Daar staat een prachtige windmolen "Wimetor", hij draait en knort er een beetje bij. Hij is de baas over het water en zorgt voor de polder. Daarmee zijn de weidevogels zoals de grutto en de kievit heel blij. Ze zingen en dartelen er lustig op los en dat alles pal voor jouw neus, tenminste... als je er bij bent. Dat laat je toch niet lopen?

Op zaterdag 13 april organiseren IVN en vrijwilligers van de vogelwacht van Goutum een excursie voor kinderen van 8 t/m 12 jaar naar de Hounspolder. Nieuwsgierig wat er onder begeleiding van de vogelwachter allemaal te zien is achter het hek van de polder?

Meer over deze activiteit en hoe je je kunt aanmelden lees je op de website van IVN.

Werkzaamheden glijbaan natuurspeelplaats

De gemeente herstelt binnenkort het zandbed van de glijbaan in de Klimop.

Afgelasting wijkbijeenkomst 15 januari a.s.

Toelichting wijkbijeenkomst en meer informatie over de activiteiten van het wijkpanel.

Meer nieuws