IJsbaan brengt eerste schaatsplezier

IJsbaan brengt eerste schaatsplezier

De aanleg van een natuurijsbaan brengt mensen in beweging, zo bleek de afgelopen maand eens te meer. Mede door het enthousiasme in de wijk ontvangt dit initiatief een bijdrage van € 5.000 van De Friesland. Ook kon deze maand voor het eerst op de nieuwe ijsbaan worden geschaatst.

Winnaar Beste Idee van Friesland

Eind december is actief campagne gevoerd vanwege de nominatie voor het Beste Idee van Friesland. Met succes! Bijna 700 supporters stemden op IJsbaan De Zuidlanden in Techum. Samen met negen andere Beste Ideeën van Friesland mochten wij een cheque van 5000 euro van zorgverzekeraar De Friesland in ontvangst nemen.

Prijsuitreiking Beste Idee van Friesland

Met de prijs zullen we de baan en vooral het hokje verder afmaken. Zo moet de buitenzijde betimmerd worden en ook binnenin is er het nodige werk te verzetten. Met deze prachtige prijs kunnen we het benodigde materiaal aanschaffen. Vrijwilligers die willen meehelpen kunnen zich opgeven via ijsbaan@wijkpaneldezuidlanden.nl.

Eerste keer schaatsen

Wie had erop gerekend dat we de eerste winter de nieuwe ijsbaan al konden inwijden? Na een paar nachten strenge vorst werd er eind januari voor het eerst geschaatst. Hoewel de ijsdikte niet al te veel drukte en activiteiten op het ijs toeliet is hier volop gebruik van gemaakt.

Luchtfoto drukte op de ijsbaan in Techum

De werkgroep heeft genoten van het enthousiasme van alle schaatsers. Voor de kersverse ijsmeesters waren het twee spannende en leerzame weken. Bij genoeg ijs zorgen we een volgende keer samen voor nog meer gezelligheid, licht en activiteit op het ijs. Tot die tijd bouwen onze vrijwilligers verder.

Om het licht aan te blijven doen en voor meer voorzieningen te zorgen hebben we steun uit de wijk hard nodig! Met een donatie van € 10,- ben je als gezin een jaar lang supporter van IJsbaan De Zuidlanden. Lees er hier meer over.

Volg de Facebookpagina van de ijsbaanwerkgroep voor nieuws en ontwikkelingen: IJsbaan De Zuidlanden

Foto De Friesland: Hoge Noorden/ Jacob van Essen
Foto ijsbaan: Wouter

EnquĂȘte wijkvoorziening De Zuidlanden

Het wijkpanel onderzoekt de haalbaarheid van een eigen wijkcentrum.

Wijkkrant 29 (december 2020)

Lees hier de wijkkrant editie december 2020.

Meer nieuws