Tijdelijke ijsbaan weer onder water

Tijdelijke ijsbaan weer onder water

Vanaf 17 december wordt in opdracht van Projectbureau De Zuidlanden de tijdelijke ijsbaan op de terp weer gevuld met water. Een tractor zal enkele dagen nodig hebben om het terrein onder water te pompen. In die tijd ligt er een dikke slang over het fietspad tussen de eco-iglo en de boerderij, waardoor dit pad minder goed begaanbaar is.

Volgens de weersverwachtingen blijft het de komende tijd te warm voor de tijd van het jaar. Om te kunnen schaatsen zijn ongeveer een week lang temperaturen flink onder het vriespunt nodig. Deze lijken op dit moment nog ver weg. Maar de winter is nog lang. Hopelijk kan er de komende tijd alsnog geschaatst worden op de tijdelijke ijsbaan op de terp van Techum. De ijsbaan is er straks in elk geval klaar voor. Nu het weer nog.

Mocht die kans zich voordoen dan hopen we deze als wijk zo goed mogelijk te kunnen benutten. In de tussentijd blijven we werken aan het project voor de definitieve ijsbaan met voorzieningen.

De Zuidlander maart 2022

Lees hier de wijkkrant editie maart 2022.

Vacatures Wijkpanel De Zuidlanden

Wil jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan onze buurtschappen vanuit het Wijkpanel De Zuidlanden?

Meer nieuws