Omleiding westelijke fietsroute vanaf 8 september

Omleiding westelijke fietsroute vanaf 8 september

Leeuwarden Vrij Baan kondigt aan dat vanaf aanstaande maandag een omleiding geldt voor één van de fietsroutes langs Techum. Het gaat om het fietspad langs de huidige Overijsselselaan. Dit wordt afgesloten ter hoogte van de bestaande aansluiting naar De Zuidlanden. Hier wordt de komende tijd gewerkt aan het verbinden van de delen van de nieuwe Overijsselselaan.

Fietsers vanuit Wirdum worden ter hoogte van het Âlddjip rechtsaf geleid. Zij gaan over het nieuwe fietspad en onder de nieuwe Overijsselselaan door. Waar dit fietspad aansluit op de tijdelijke bouwweg tussen de Nije Daam en de Molkenkelder kunnen fietsers hun weg vervolgen richting Leeuwarden. De omleiding (routekaartje) geldt ook in omgekeerde richting.

Vanwege de woningbouw aan de Molkenkelder (voorheen Hoyteslân) wordt geadviseerd gebruik te maken van het pad over de terp, dus langs de boerderij richting de warmtecentrale. Dit advies geldt in principe ook voor fietsers van en naar Techum zelf.

De omleiding voor fietsers geldt in beginsel tot eind oktober. Vanaf eind september zal ook autoverkeer van en naar De Zuidlanden enige hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de Overijsselselaan. De wijk blijft te allen tijde bereikbaar.

Meer informatie is te lezen in het nieuwsbericht op de site van Vrij Baan.

Bron: Leeuwarden Vrij-Baan

De Zuidlander maart 2022

Lees hier de wijkkrant editie maart 2022.

Vacatures Wijkpanel De Zuidlanden

Wil jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan onze buurtschappen vanuit het Wijkpanel De Zuidlanden?

Meer nieuws