Improvisatievoorstelling in het amfitheater

Improvisatievoorstelling in het amfitheater

Op zaterdag 6 september wordt het amfitheater in Techum 'ingewijd' met een demonstratie improvisatietheater. Een initiatief van zes theatersportacteurs, die op één na allen bewoner of toekomstig inwoner van De Zuidlanden zijn. De spelers zijn allen zeer ervaren in improvisatietheater, maar ontdekten ook de eerste sporen van 'roestvorming'. Hoog tijd om dat er in Techum weer spetterend af te spelen!

Bij deze vorm van theatersport gaan twee teams een wedstrijd met elkaar aan of laat een groep acteurs zich uitdagen door een spelleider. Een beetje zoals bij De Lama's, maar er kunnen ook serieuze scènes ontstaan, zoals bij het programma 'De Vloer op'. Of er ontstaat ter plekke een lied of een gedicht; er kan van alles gebeuren...

De spelers kennen alleen hun vormen en hebben hun vaardigheden. Verder weten ze nog niets. Er is geen tekst en geen verhaal. De ingrediënten voor het spel moeten namelijk van het publiek komen. Wees gerust, er gebeurt niets dat u niet wilt, u hoeft alleen af en toe suggesties te roepen, zoals een locatie of een beroep. Of een titel van een verhaal, of... De spelers maken van uw ingrediënten vervolgens een theaterimprovisatie.

Locatie en aanvang

De demonstratie vindt plaats op zaterdag 6 september in het amfitheater op de terp van Techum, bij  natuurspeelplaats De Klimop.

Amfitheater in Techum

Het begint om 19:15 uur en duurt tot ongeveer 20:30 uur.
De toegang is gratis.

De voorstelling is weersafhankelijk. Houd de Facebook-pagina van het Wijkpanel in de gaten.

Spel: Carien Bloema, Evelien Duiker, Ton Kemp, Helga de Groot, Jorrit Wijnstra en Paul Bijl.

We hopen samen met de initiatiefnemers op mooi weer en veel publiek. En dat hierna maar veel meer leuke en gezellige activiteiten mogen plaatsvinden in ons eigen openluchttheatertje! Wil je ook wat organiseren, laat het dan even weten om het samen onder de aandacht te brengen in de wijk.

De Zuidlander maart 2022

Lees hier de wijkkrant editie maart 2022.

Vacatures Wijkpanel De Zuidlanden

Wil jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan onze buurtschappen vanuit het Wijkpanel De Zuidlanden?

Meer nieuws