Doorwerken tijdens de bouwvak

Doorwerken tijdens de bouwvak

De bouwvak is traditioneel een periode waarin het werk in de bouw drie weken lang stilligt. Ook in De Zuidlanden is het sinds deze week erg rustig als het op bouwactiviteiten aankomt. Toch is het tegenwoordig niet meer standaard dat bouwbedrijven in deze periode gesloten zijn.

Op diverse plaatsen in en om Leeuwarden gaan de werkzaamheden tijdens de bouwvakantie gewoon door. Dit geldt bijvoorbeeld voor een aantal projecten van Vrij Baan, waar men werkt met een strakke planning. Zo is het bij de bouw van de aquaducten in de Drachtsterweg en in de Haak om Leeuwarden (bij Ritsumazijl) een drukte van belang.

Aan de rand van De Zuidlanden wordt gebouwd aan een nieuwe uitgang voor fietsers. Een belangrijke schakel in een nieuw recreatief fietspad naar Wirdum, de onderdoorgang onder de N31, wordt geplaatst. Deze brug zal rond het eind van de bouwvak worden opgeleverd. De aansluitende fietspaden worden later aangelegd.

Fietsbrug onder de Wâldwei in aanbouw

Meer foto's van het werk aan deze fietsbrug kun je bekijken in het fotoalbum.

Gerelateerde foto's

De Zuidlander maart 2022

Lees hier de wijkkrant editie maart 2022.

Vacatures Wijkpanel De Zuidlanden

Wil jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan onze buurtschappen vanuit het Wijkpanel De Zuidlanden?

Meer nieuws