Start aanleg Haak om Leeuwarden

Start aanleg Haak om Leeuwarden

Op maandagochtend 2 juli is begonnen met het zandtransport voor de aanleg van het zuidelijke deel van de Haak om Leeuwarden. De eerste van in totaal bijna 1 miljoen kubieke meters zand ging via een ruim 4 kilometer lange pijpleiding naar een zanddepot bij Werpsterhoek.Met de start van het zandtransport is de daadwerkelijke aanleg van de Haak om Leeuwarden begonnen. Rijkswaterstaat realiseert samen met provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden een nieuwe Rijksweg aan de zuidwestkant van de stad. Deze verbindt de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein (Wâldwei). Dit is belangrijk voor de bereikbaarheid van Leeuwarden en de ontwikkeling van de regio. De Haak om Leeuwarden is onderdeel van het programma Leeuwarden Vrij-Baan en wordt eind 2014 voor het verkeer opengesteld.

Duurzaam

Het aanbrengen van zand per pijpleiding is een duurzame oplossing. Voor de aanleg van de Haak is veel zand nodig en de aanvoer door de pijpleiding scheelt veel uitstoot van CO2. Het zandtransport scheelt ook veel transportbewegingen over de weg. Dit komt de veiligheid van de weggebruikers ten goede en brengt minder hinder met zich mee. Het levert 7,6 miljoen minder transportkilometers op. Tijdens de werkzaamheden moesten anders ongeveer 400 vrachtwagens per dag over de weg naar de plaats van bestemming.Tot eind 2012 gaat er ongeveer 40.000 m3 zand per week door de pijpleiding naar de vijf zanddepots voor de Haak om Leeuwarden.

Open Podium stadsverwarming De Zuidlanden

Woensdag 29 januari (morgenavond) is er een vergadering van de gemeenteraad met als thema de stadsverwarming in De Zuidlanden (buurten Techum...

Afgelasting wijkbijeenkomst 15 januari a.s.

Toelichting wijkbijeenkomst en meer informatie over de activiteiten van het wijkpanel.

Meer nieuws