Verkeersmaatjes in Techum

Univé Verzekeringen heeft de wijk gesponsord met twee fluorescerende verkeersmaatjes.Het doel van een “verkeersmaatje” is verkeersdeelnemers attenderen op spelende kinderen in de wijk in de hoop dat daarmee ook de snelheid reduceert.

Toen de “verkeersmaatjes” eenmaal aan de weg stonden kregen we van wijkbewoners positieve reacties. Daarna is besloten tot aanschaf van zes extra “verkeersmaatjes” die zijn betaald uit het wijkbudget. Tijdens de wijkconferentie hebben we wijkbewoners aangeboden om een “verkeersmaatje” te “adopteren”. Inmiddels hebben alle zes “verkeersmaatjes” en gastgezin gevonden verspreid over de wijk.

Op dit moment zijn de verkeersmaatjes dus op. Als blijkt dat er in de wijk behoefte is aan meer “verkeersmaatjes”, dan kan het wijkpanel overwegen om aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar extra verkeersmaatjes aan te schaffen. Voor nu hopen we dat de verkeersmaatjes een duidelijk signaal afgeven!

Tips
Een aantal tips bij het plaatsen van een “verkeersmaatje” langs de weg:
Zet het maatje langs de weg als er kinderen in de buurt spelen of haal zo nu en dan het “verkeersmaatje” weg of wissel zo nu en dan van plek. Zo behoud het verkeersmaatje zijn signalerende functie.
Het vlaggetje kan met een schroefje worden vastgezet.
Vul de poot met water, zand of grind. Dit voorkomt dat het verkeersmaatje slachtoffer wordt van een verkeersongeval.
Leen het verkeersmaatje ook eens uit aan de buren; zo kan men actief deelnemen aan de verkeersveiligheid bij jou in de straat.

De Zuidlander maart 2022

Lees hier de wijkkrant editie maart 2022.

Vacatures Wijkpanel De Zuidlanden

Wil jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan onze buurtschappen vanuit het Wijkpanel De Zuidlanden?

Meer nieuws