Zonovergoten paasfestijn in Techum

Het is Paaszondag 24 april 2011 rond de klok van 11 uur. Het binnenterrein van Middelhiem stroomt vol met kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Het is tijd voor het jaarlijkse paaseieren zoeken!

Al snel is het een gezellig gekwetter en gekakel en geniet iedereen onder het genot van een bakje koffie, thee of limonade van het heerlijke weer. Maar er is werk aan de winkel: er moeten eieren worden gezocht!

40 eierzoekers
In totaal doen 40 kleine buurtbewoners mee aan de zoektocht. De kinderen van 0 tot 5 jaar gaan met gebogen hoofdjes op zoek op het binnenterrein, de kinderen van 5 tot 9 jaar sprinten bij het startsein naar hun zoekterrein op It Bûthús, It Tek en de Bleek. Ze kunnen rekenen op de hulp van oudere broers, zussen en papa’s en mama’s.

Winnaars
De kinderen zoeken dat het een lieve lust is en niet zonder resultaat. In de categorie 0 tot 5 jaar is Mirte de terechte winnaar met 6 eieren. Jasmijn wint met haar 8 eieren de hoofdprijs in de categorie 5 tot 9 jaar. Beide winnaressen worden beloond met een leuke tegoedbon. Maar eigenlijk is iedereen een winnaar, daarom is er voor alle deelnemers een heerlijke chocoladepaashaas.

Al met al een geslaagde activiteit. Graag tot volgend jaar, bij voorkeur met hetzelfde weer!

De Zuidlander maart 2022

Lees hier de wijkkrant editie maart 2022.

Vacatures Wijkpanel De Zuidlanden

Wil jij als vrijwilliger je bijdrage leveren aan onze buurtschappen vanuit het Wijkpanel De Zuidlanden?

Meer nieuws